На Охтирщині судитимуть чоловіка, який поклав у блокнот поліцейського 5 тисяч гривень

03.10.2022

Слідчі Охтирського районного відділу поліції під процесуальним керівництвом прокуратури завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт відносно чоловіка, який запропонував та надав правоохоронцям хабар за непритягнення його до адміністративної відповідальності.

У вересні цього року під час патрулювання на одній із вулиць міста увагу правоохоронців привернув мопед, що рухався без номерного знаку. За кермом  перебував 52-річний місцевий мешканець.

Поліцейські зупинили вказаний транспортний засіб та помітили у водія явні ознаки алкогольного сп’яніння, тому запропонували пройти відповідний огляд. Чоловік погодився. Так, було встановлено факт вживання водієм алкогольних напоїв. Після цього, працівники поліції склали відносно вказаного громадянина протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Зловмисник, бажаючи уникнути адміністративної відповідальності, наступного дня зателефонував до безпосереднього керівника поліцейських, які склали відносно нього протокол про адміністративне правопорушення, та запропонував неправомірну вигоду в розмірі 5 000 гривень за ненаправлення відповідних матеріалів до суду. Правоохоронець від грошей відмовився та попередив чоловіка про кримінальну відповідальність.

Однак, це не зупинило правопорушника та через декілька днів він прийшов до службового кабінету правоохоронця, що розташований у приміщенні Охтирського районного відділу поліції та запропонував і надав неправомірну вигоду в розмірі 5000 гривень, поклавши їх до блокноту, що знаходився на столі.

Працівники поліції задокументували факт злочину та вилучили грошові кошти.

На даний час слідчі Охтирського районного відділу поліції під процесуальним керівництвом прокуратури вже повідомили зловмиснику про підозру за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» Кримінального кодексу України та скерували до суду обвинувальний акт.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: