Нардеп Тетяна Скрипка передала ковід-тести в Сумський пологовий будинок

06.10.2022

Народний депутат Тетяна Скрипка передала у Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії 200 експрес-тестів на виявлення коронавірусу. Про підтримку медзакладу, де в сучасних умовах народужуються малюки з усієї області, парламентарка розповіла на своїй сторінці у Фейсбуці:

“Перший місяць повномасштабної війни ці медичні працівники провели в укритті. Саме тут в березні за їх допомоги народилося понад 20 сумчан. Усі породіллі з немовлятами отримали необхідний догляд.

Життя не зупинити. Сьогодні КНП “Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії” Сумської міськради продовжує свою роботу, медики називають його “Клініка жіночого здоров’я”, адже тут надають допомогу жінкам з будь-якою патологією, майбутнім мамам і породіллям.

Контрактування з НСЗУ дозволяє надавати широкий спектр послуг. У пологовому будинку працюють хірург, мамолог, уролог, дитячий невролог, генетик, реабілітолог, дитячий офтальмолог. Подано пакет документів на отримання ліцензії МОЗ, яка дозволить закладу проводити хірургічні втручання. В пологовому будинку встановлено апарат ВЧО для дітей, яким в перші хвилини життя потрібно “завести” легені.

Нині заклад, де з’являються на світ маленькі сумчани, готується до зими. Короновірус знову наступає, тож є потреба у засобах захисту, тестах на ковід, ліках і в інфекційних боксах для вагітних, з окремим входом. Над цим і будемо працювати. Перші 200 експрес-тестів вже у пологовому.

Дякую медикам за великі серця! Все буде Україна!”.

Сумський пологовий будинок на сьогодні є провідним на Сумщині, адже саме його обирають для народження дітей мешканці багатьох громад. Так, у цьому році 40% новонароджених у пологовому будинку Пресвятої Діви Марії є не сумчани, а жителями різних куточків нашої області. І кількість “іногородніх” у пологовому будинку на Троїцькій із кожним роком тільки зростає.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: