Сумські нейрохірурги поділилися історією лікування воїна ЗСУ

06.10.2022

КНП “Центральна міська клінічна лікарня” Сумської міської ради з перших днів війни продовжує надавати всебічну лікарську підтримку воїнам України. Медичний заклад має всі можливості, обладнання та фаховий потенціал для лікування найскладніших випадків: вибухові, осколкові та вогнепальні поранення, які вимагають високого рівня хірургічних навичок, наявності сучасного обладнання та кваліфікованих фахівців з ортопедії, нейрохірургі та реабілітації.

Одним з прикладів лікування такого виду травм та командної роботи лікарів є лікування воїна ЗСУ, який ще навесні отримав тяжку проникаючу мінно-вибухову травму під час боїв за рідне місто – Суми. На першочерговому етапі лікування у іншому медичному закладі пацієнту було проведено складну операцію з видалення кісткових уламків та осколків з порожнини черепа.

Завдяки бойовому духу та зусиллям медиків пацієнт одужав, але залишився кістковий дефект, тому чоловік звернувся у нейрохірургічне відділення Центральної міської клінічної лікарні. Хворому проведено КТ головного мозку та обрано подальший шлях лікування – встановлення титанового імпланту, який було придбано за кошти лікарні.

Пацієнту проведена операція – пластика кісткового дефекту титановим імплантом, у задовільному стані вже виписаний зі стаціонару.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: