Міжнародна гуманітарна організація «People in Need» допомагає постраждалим громадам Сумщини

07.10.2022

Міжнародна гуманітарна організація «Людина в біді» (People in Need, PIN) реалізовує з червня цього року у Сумській області ряд проектів гуманітарного реагування.

Зокрема, розпочато впровадження проекту з відновлення цивільної інфраструктури (приватний сектор і багатоповерхові будинки). Як пріоритетні визначено Охтирську, Тростянецьку, Боромлянську та Кириківську громади, з можливістю розширення переліку.

Також передбачається допомога соціально-незахищеним категоріям громадян (понад 1200 домогосподарств) у вигляді легких і середніх ремонтно-відновлювальних робіт, надання будівельних матеріалів і обігрівачів.

Ще один компонент має на меті сприяти відновленню доступу до освіти та включає декілька напрямків: відновлювальні роботи у навчальних закладах, які було пошкоджено в результаті військових дій, пошук і координація продовжується; створення центрів дистанційного навчання у громадах, де функціонування навчальних закладів наразі неможливе через значні пошкодження будівлі і де наявні найпростіше укриття; психосоціальна підтримка дітей; підтримка цифровими пристроями для отримання доступу до навчання у громадах, де безпекова ситуація не дозволяє відкриття центрів.

В компоненті «Освіта» сьогодні робота провадиться з Боромлянською, Тростянецькою, Миколаївською (селищною), Лебединською, Шосткинською, Конотопською та Недригайлівською громадами.

Роботу за даними напрямками планується проводити в усіх громадах Сумської області, де є нагальна потреба відновлювати доступ до освіти та дозволяє безпекова ситуація.

Додатково буде надана гуманітарна допомога у вигляді гігієнічних наборів закладам соціальної сфери.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: