На Серединобудщині стартував кулінарний марафон «Файна господиня»

08.10.2022

Середино-Будський центр культури і дозвілля оголосив марафон приготування цікавих традиційних страв краю «Файна господиня». Захід проходить онлайн на офіційній Фейсбук-сторінці закладу. Господині різних населених пунктів цієї громади презентують відео з рецептом приготування тих чи інших смаколиків.

– Українська кухня знана на весь світ. Вона створювалася протягом сторіч, багата на традиції, вирізняється розмаїттям страв та їх високими смаковими й поживними властивостями. Борщі і пампушки, вареники і галушки, ковбаси і печеня, напої з фруктів і меду відомі в усьому світі. У різних областях України одна і та ж страва готується по-різному. Це зумовлено впливом історичних подій та територіальним розташуванням. Так, наприклад, для карпатської кухні характерне дуже широке використання грибів та ягід, на Слобожанщині популярні страви з дичини, а в приморських районах є давні традиції споживання риби та морепродуктів.

Мета марафону дуже проста: ми хочемо показати приготування страв нашого краю, нашої Серединобудщини! На півночі України готують ситно, смачно і ґрунтовно. Наприклад, наш край славиться урожаєм картоплі, і це позначилося на особливостях місцевої кухні. Тож давайте разом подивимось, якими стравами нас дивуватимуть господині Середино-Будської громади, – запрошують до участі організатори.

Розпочали марафон господині з села Жихове. Вони презентували традиційну страву Серединобудщини “Український велетень”, яку готують із доступних усім продуктів.

Кулінарний марафон набирає популярності і триває.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: