У лісі на Лебединщині знайшли залишки від РСЗВ “Смерч”

12.10.2022

До поліції надійшло повідомлення від громадян про те, що в лісі неподалік від села Куданівка, ними було виявлено частину реактивного снаряду від РСЗВ.

Прибувши на місце, вибухотехніки поліції з’ясували, що це справді залишки боєприпасу реактивної системи залпового вогню «Смерч». Ретельно оглянувши знахідку поліцейські сапери встановили, що вона є безпечною.

«Тут, під час ведення бойових дій траплялися «прильоти» російських реактивних снарядів і розкидання з них касетних суббоєприпасів типу 9Н210 та 9Н235. Саме такі надзвичайно небезпечні предмети знаходили тут і працівники лісового господарства і грибники. Не радимо громадянам, які випадково виявляють армійські боєприпаси, різного роду снаряди, міни тощо навіть підходити до них близько. В таких випадках треба відмітити місце знахідки, і обов’язково проінформувати про неї органи влади, поліцію або військових. Знешкодженням боєприпасів що не вибухнули, повинні займатися фахівці», – говорить начальник вибухотехнічного відділу ГУНП в Сумській області Олег Євлаш.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: