На Сумщині зруйновано або пошкоджено близько 10 об’єктів електрозабезпечення

13.10.2022

На Сумщині 10 об’єктів електричної інфраструктури повністю зруйновані або пошкоджені російськими обстрілами, відновити електропостачання в області важко через різницю напруг в мережі та постійні нові обстріли. Про це під час брифінгу повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

“Після ракетного обстрілу постачання електроенергії на Сумщині вдалося відновити, але наразі є проблеми із різницею напруг в мережі та новими постійними обстрілами з-за кордону, з росії, які продовжують руйнувати електричну інфраструктуру. Так, учора росіяни знову обстріляли ЛЕП в Миропільській та Білопільській громадах, активно обстрілювалася і північ області, були серйозні пошкодження на підстанції. Наразі в області близько 10 об’єктів забезпечення є або повністю зруйновані, або частково пошкоджені російськими обстрілами”, – поінформував очільник області.

За словами Живицького,  Миропілля та Середино-Буда через обстріли та руйнування мережі вчора, 12 жовтня, були відключені від електропостачання, згодом їх вдалося заживити по іншій лінії.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: