У Сумах погасили блок марок від “Укрпошти”, присвячений до Дня захисників та захисниць України

14.10.2022

Новий блок марок випустила “Укрпошта” до Дня захисників та захисниць України. Він має назву “Слава Збройним Силам України” і є благодійним. Частина коштів з його продажу піде на потреби наших військових.

Дмитро — філателіст, він прийшов у центральне відділення сумської “Укрпошти”, аби погасити новий блок марок, присвячений захисникам і захисницям України. Чоловік розповідає: “Дуже цікавий блок, дуже корисний блок. Тому що він показує наявність і показує силу нашої держави, силу нашої зброї, силу нашої армії. Я вважаю, що це дуже корисно для молоді і загалом для суспільства мати таку картинку і мати таку нагоду це все зібрати”.

Новий поштовий блок має назву “Слава Збройним Силам України” і складається з шести марок. На них зображені військові підрозділи: десантно-штурмові війська, сухопутні війська, сили спеціальних операцій, військово-морські сили, сили територіальної оборони та повітряні сили ЗСУ.

“Автор блоку Антон Хрупін. Він також розробляв макет марки “Вільні. Незламні. Непереможні”, яка вийшла на День незалежності України і тому ця марка десь, якщо ви подивитесь перекликається сюжетами з тією маркою. Також до марки ще випущений конверт першого дня і серія конвертів шести видів – для кожного виду військ”, — зазначила фахівчиня відділу поштових послуг Ірина Муха.

Спецпогашення нового блоку марок “Слава ЗСУ” відбулося під час урочистостей з нагоди Дня захисників та захисниць України.

Директор Сумської філії ПАТ “Укрпошта” розповів: “Укрпошта планує й далі впровадити такі самі марки. Не тільки для військових, є ж іще дуже велика кількість підрозділів: це і медики, які рятують їм життя, це і зв’язківці, які забезпечують все. Тому це перший блок, який Укрпошта випускає сьогодні”.

Поштовий блок “Слава Збройним Силам України” є благодійним. Його вартість – 20 гривень, 8 з яких будуть перераховані на допомогу ЗСУ. Цей блок вийшов накладом 1 млн примірників.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: