У Глухові показали майстер-клас від поліцейських собак

17.10.2022

Захід приурочили до Дня захисника і захисниць України просто неба у літньому парку. Таку зустріч для юних жителів міста спільно з кінологами організували представники ГО “Допомога – м.Глухів”. Незважаючи на те, що реклами заходу фактично не було, зібралося чимало зацікавлених глядачів, які захоплено спостерігали за собачим майстер-класом.

Поліцейські продемонстрували дітям усі тонкощі роботи зі службовими собаками та познайомили їх з бойовими вихованцями. На тренувальному майданчику чотирилапі Ася, Дора та Грей у супроводі кінологів-інструкторів Івана Капелька, Валентини Солоревої та Олександра Тютюннікова виконували різні команди та трюки, долали смугу перешкод та демонстрували бойовий вишкіл.

Іван Іванович розповів дітям, що у кожного чотирилапого своя специфіка роботи, пов’язана з конкретними діями.

Так, німецька вівчарка на прізвисько Хан, який має гострий нюх, ось уже протягом кількох років несе службу на варті закону, винюхуючи заборонені речовини. Його напарниця Дора активно бере участь у спецопераціях, пов’язаних із розшуком людей. А лабрадор Ася допомагає поліції у виявленні вибухових пристроїв. 

Долучився до майстер-класу і любитель Андрій Дерезюк зі своєю вівчаркою Греєм, який чітко виконував різні команди і легко впорався із завданнями.

Насичене дог-шоу супроводжувалося оплесками вдячних глядачів. Вихованці кінологічної служби продемонстрували різні елементи трюкової дресури. А родзинкою насиченого заходу стало затримання вівчарем екіпірованого под умовного правопорушника чоловіка. 

На завершення заходу діти ставили правоохоронцям питання щодо дресирування і фотографувалися зі службовими собаками. Прощаючись із гостями у погонах та їхніми помічниками, юні глядачі пообіцяли бути законослухняними та дисциплінованими, а Ірина Баранова наголосила на важливості проведення подібних заходів, висловила щиру подяку командуванню та особовому складу загону за цікаву та пізнавальну зустріч, а також за корисну інформацію, яка розширила кругозір школярів, вручивши кінологам грамоти та патріотичні сувеніри у формі сердець.

В свою чергу, присутні на шоу-програмі глядачі задонатили для ЗСУ. Зібрані кошти в сумі 1665.50 грн старший інспектор-кінолог Іван Капелько передав Ірині Барановій. На ці внески волонтерка закупила ліків, і разом з теплим одягом, продуктами та смаколиками відправила 51 кг провізії на фронт нашим захисникам.

hlukhiv.info

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: