Обвинуваченого у державній зраді сумчанина залишили під вартою та не випустили під заставу

19.10.2022

Обвинуваченому у державній зраді сумчанину подовжили строк тримання під вартою без можливості внесення застави. Таке рішенні прийняв Зарічний районний суд 18 жовтня в ході підготовчого засідання.

За версією слідства, чоловік за вказівкою представника Росії збирав дані про дислокацію, озброєння та переміщення військової техніки підрозділів Збройних Сил України, дані щодо військових комісаріатів, а також інформацію щодо правоохоронних органів. Зібрані фото і відео з власними текстовими коментарями передавав представникам Росії через Телеграм.

Прокуратура подала клопотання про обрання запобіжного заходу обвинуваченому у вигляді тримання під вартою, оскільки існують ризики продовження співпраці обвинуваченого з російськими спецслужбами, ризик приховування від суду та впливу на свідків.

Захисник зазначив, що матеріали справи не обгрунтовують співпрацю його підзахисного з представниками російських спецслужб. Колегія суддів вважає, що в матеріалах справи достатньо підтверджень для того, аби залишити обвинуваченого під вартою.

“Враховується те, що обвинувачений має тісні контакти з представниками РФ, проживає в прикордонній області, не має стабільних та офіційних доходів. Майбутнє покарання за вчинений злочин підвищує ризик того, що обвинувачений може ухилятися від суду та іншим чином перешкоджати встановленню істини у кримінальному провадженні. Судом враховується те, що серед свідків є близькі особи обвинуваченого, з якими він проживає за однією адресою та матиме можливість здійснити вплив на них з метою отримання показань на його користь. Обрати обвинуваченому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 16 грудня 2022 року включно без визначення розміру застави”, – постановила суддя Зарічного районного суду Марина Сорока.

Перше судове засідання у справі призначене на 1 грудня. Обвинуваченому загрожує 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: