Чому інверторний кондиціонер коштує дорожче, але він вигідний по грошам і за якістю роботи

20.10.2022

Продавці побутової техніки стверджують, і не дарма, що інверторі кондиціонери – вигідні. І вони краще працюють та є надійнішими. Навіть якщо вони коштують дорожче, то їх вартість швидко повертається, як хороша інвестиція. Як приклад можна вказати на кондиціонер Сooper&Hunter ch-s09ftxf-ng, який пропонує інтернет-магазин «Ваш клімат».

Потужний і якісний представник інверторних охолодуючо-нагріваючих та вентилюючих приладів для побутового використання випускається відомою американською компанією. Вироби Сooper&Hunter забезпечують стабільну якість обладнання та потрібну витривалість і роботу без зайвого клопоту. За цією сторінкою https://vashklimat.com.ua/shop/konditsionery/cooper-amp-hunter-conditioners/kondiczioner-cooperhunter-ch-s09ftxf-ng/ можна ознайомитись детальніше із самим приладом та режимами його роботи і особливостями цієї моделі. Але ми повернемось до головної теми нашої розповіді – чому кондиціонер, який є дорожче, дещо складніший у своїй комплектації, але і є вигіднішим

 

Як працює інверторна система: пояснюємо на простих прикладах

 

Інверторна система влаштована достатньо просто. Зрозуміти її суть можна за прикладом того, як працює холодильник – чим холодніше на кухні, тим менше треба споживати електричної енергії для охолодження продуктів. Чим гарячіше – тим більше треба потужності із мережі. До речі холодильники, обігрівачі та багато інших побутових приладів працює саме за схемою інверторного управління.

Те саме відбувається у роботі зовнішнього блоку кондиціонера:

  • датчик аналізує та порівнює температуру за вікном і в приміщенні;
  • якщо різниця температур незначна, датчик відправляє сигнал на компресор;
  • компресор починає зменшувати споживання енергії, скорочує використання ресурсів і вимикається, або зменшує потужність і продуктивність роботи.

Температура, яка запрограмована для підтримання у приміщенні залишається тією, яку вказав власник квартири. Однак кількість використаної енергії скорочується до мінімуму.

 

Топ-3 переваги використання інверторних спліт-систем

 

Тепер зрозуміло, чому такі системи мають три суттєві переваги, порівняно із нерегульованими спліт-системами які постійно нагнітають холодне повітря, не враховуючи баланс між температурою ззовні та всередині:

  • ресурс самого кондиціонера використовуються максимально ощадливо;
  • потужність приладу залежить від об’єктивного показника – температури;
  • шум від роботи кондиціонера скорочується і є мінімальним навіть за найспекотнішої погоди.

Але окрім цих переваг є і інші, які можна помітити після завершення активного сезону. За підсумками використання спліт-системи з інверторним регулюванням, чек за електроенергію скорочується мінімум на 30-40%. А в найкращих моделях, з високим рівнем регулювання потужності, економія може досягати 50%. Плюс до того, така система потребує значно менше часу і грошей на очистку від пилу і бруду, який накопичується у фільтрах. Адже сама система працює менше, і дуже економна та не потребує більшої кількості витратних матеріалів.

 

Інші новини:

Коментарі: