На Охтирщині перед судом постане чоловік за надання неправомірної вигоди поліцейським

28.10.2022

Слідчі Охтирського районного відділу поліції під процесуальним керівництвом прокуратури скерували до суду обвинувальний акт відносно 41-річного охтирчанина, який запропонував та надав правоохоронцям хабар за не притягнення його до адміністративної відповідальності.

В ході досудового розслідування встановлено, що на початку жовтня увагу правоохоронців привернув автомобіль, яким керував місцевий мешканець. Поліцейські зупинили вказаний транспортний засіб та під час спілкування помітили у водія явні ознаки алкогольного сп’яніння, тому запропонували йому пройти відповідний огляд. Чоловік відмовився. Після цього, поліцейські склали відносно вказаного громадянина протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Зловмисник, бажаючи уникнути адміністративної відповідальності, запропонував працівникам поліції неправомірну вигоду в розмірі 100 доларів США за не складання протоколу.

Поліцейські від грошей відмовились та попередили чоловіка про кримінальну відповідальність за надання неправомірної вигоди службовій особі. Однак, це не зупинило правопорушника, він відчинив пасажирські дверцята службового автомобіля і поклав на сидіння гроші.

На даний час слідчі Охтирського районного відділу поліції під процесуальним керівництвом прокуратури скерували до суду обвинувальний акт за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: