До Святогірської Лаври доставлено першу частину гуманітарної допомоги з Сумської єпархії

28.10.2022

26 жовтня до Святогірської Успенської Лаври прибула група волонтерів з гуманітарною допомогою від парафіян Сумської єпархії Української Православної Церкви – плодами діяльної християнської любові багатьох людей, небайдужих до долі головного монастиря на Сході України.

Гуманітарну допомогу з Сумщини доставили благочинний Троїцького архієрейського собору м. Суми протоієрей Олександр Кудряшов та ієрей Костянтин Таптунов, а також проректор з навчально-виховної роботи Сумської духовної семінарії, настоятель Пантелеймонівського храму архімандрит Антоній (Бондаренко).

Вони привезли лише першу частину пожертвувань, які вдалося зібрати в рамках загальноєпархіального збору допомоги Святогірській Лаврі, що відбувся з благословення митрополита Сумського і Охтирського Євлогія. Через нестачу транспорту поки що вдалося доставити те, що зібрали парафіяни двох храмів — Троїцького архієрейського собору та Пантелеймонівської церкви міста Суми. У вантаж увійшли овочі, борошно, консервація, олія, крупи, консерви, цукор, фрукти, солодощі, побутова хімія.

Наступного тижня планується відправка до Святих Гор ще кількох вантажних машин з іншими пожертвуваннями небайдужих парафіян храмів Сумської єпархії.

Також священики, які прибули до Лаври, привезли фінансову допомогу, передану Лаврі митрополитом Євлогієм, повідомляє Православна Сумщина.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: