“У нас є ті, хто складав іспити з окопів”: як студенти СумДУ навчаються в умовах воєнного стану

28.10.2022

Ректор СумДУ Василь Карпуша розповів “Українському радіо Суми” про особливості навчання студентів в умовах воєнного стану.

Василь Карпуша акцентував увагу на термінах початку занять студентів різних рівнів та форм навчання, розповів, чому першокурсники бакалаврату й магістратури почали навчання пізніше, ніж зазвичай. Також ректор СумДУ наголосив, що наразі в університеті реалізується змішана форма навчання, але за необхідності СумДУ готовий повністю перейти на онлайн навчання.

Загальний прийом до університету за всіма ступенями в цьому році на 32 відсотки більший у порівнянні з минулим роком, поповнення склало майже 3 тисячі студентів.

Викликом став новий прийом і навчання іноземців, особливо студентів-медиків. Але СумДУ активно працює над тим, щоб зберегти контингент іноземних студентів, зокрема, співпрацює з низкою університетів-партнерів у різних країнах, які надають бази для навчання наших здобувачів освіти.

Є в університеті й студенти, які з початком повномасштабного вторгнення країни-агресора вирішили стати на захист України. Такі здобувачі мають право на академічну відпустку, за ними зберігаються бюджетні місця, а ті, хто навчався за контрактною формою, будуть переведені на бюджет після повернення до навчання.

«У кожного свій фронт, ми тримаємо освітній. І передусім наша відповідальність перед студентами, які обрали СумДУ – надати їм якісну освіту», – зазначив Василь Карпуша.

Детальніше можна прослухати за посиланням.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: