Опалення споживачам КППВ обіцяють увімкнути в перших числах листопада

29.10.2022

Котельня Північного промвузла має подати тепло сумчанам у зоні свого обслуговування у перших числах листопада. Про  повідомив директор Департаменту інфраструктури Олександр Журба. За його словами, технічно котельня готова, тож нині для її запуску залишилось отримати номінації газу від НАК “Нафтогаз”.

Будинки на Курському проспекті – одні з тих, що наразі залишаються без опалення, бо їх обслуговує Котельня Північного промвузла. Вона ще не запрацювала. Загалом, котельня обслуговує 30% будинків усього міста (300 будинків) та ще три десятки лікувальних та навчальних закладів. Разом з опаленням у мешканців немає і гарячої води.

“Вже давно його потрібно ввімкнути. Ми, наприклад, гріємось обігрівачем, тому що маленька дитина, в хаті дуже холодно, не зрозуміло чому досі в таких числах немає опалення”, – каже Яна, мешканка будинку по вул. Л. Українки, 14.

“Нам як молодій родині ще терпимо. А тим людям старшого віку, тим хотілося погрітись. Так що тут ще орієнтуємось на вікову категорію”, – говорить Тетяна, мешканка будинку по просп. Курський, 53.

“Чекаємо, тому що волого дуже, цвісти все починає, тому чекаємо”, – додає В’ячеслав, мешканець будинку по вул. Ковпака, 41.

“Десь градусів 16 так. Сподіваюсь, може з листопада підключать нам. І в гарні часи, коли не було війни, у нас 10-15 листопада тільки вмикали, тому ми вже звикли”, – розповідає Ніна, мешканка будинку по просп. Курський, 43.

За словами речниці АТ “Сумигаз” Анастасії Шимаріної, договори на розподіл газу та приєднання до мереж з ТОВ “КППВ” підписані.

Сама котельня технічно готова, стверджує директор міського департаменту інфраструктури Олександр Журба. Нині залишилось отримати номінації газу від НАК “Нафтогаз” для її запуску:

“В них договір з 1 листопада автоматично зафіксований з “Сумигазом”, IS код у них отриманий, об’єми газу у них є. Їм тільки потрібне підтвердження “Нафтотрейдингу”, тому заявку вони вже туди подали, додаткову угоду підписали, як цього вимагає “Нафтотрейдинг” з усіх надавачів послуг з виробництва теплової енергії, чекаємо інформацію. Ми сподіваємось, що з 1.11 в них з’явиться можливість подати теплоносій для мешканців”.

Наприкінці вересня депутати міської ради проголосували за те, аби придбати котельню в комунальну власність за 1000 гривень. До сьогодні, сказав Олександр Журба, АТ “СМНВО- Інжиніринг”, якому належить майно, права не передав:

“Дотепер завод, окрім своїх пропозицій, які постійно ми відправляємо на доопрацювання, ніяк не вирішено. Ще не передали. Вона в статусі ТОВ під “Інжинірингом”, як була, так і є. Якщо передадуться корпоративні права і вона буде в комунальній власності, ми повинні провести аудит, щоб зрозуміти, що там взагалі відбувалося за всі ці роки, які кредиторські-дебіторські заборгованості”.

Яка буде вартість аудиту, поки не відомо, сказав Олександр Журба. З питанням, чому корпоративні права на ТОВ “КППВ” досі не передані місту, Суспільне звернулось до власників котельні – АТ “СМНВО-Інжиніринг”. Відповіді ще не отримали.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: