“Співаю для тата та воїнів ЗСУ”. У Сумах дівчинка збирає кошти для підрозділу батька

31.10.2022

10-річна Євгенія Кащенко співом збирає гроші для свого батька, який з липня стоїть на захисті України. Разом з небайдужими людьми Жені вже вдалося придбати тепловізор. Нині – збирають на теплі речі.

30 жовтня Євгенія вдруге заспівала у центрі Сум. На плакаті поряд неї — фото з татом.

Підрозділ батька Жені нині на Донеччині. Дівчинка не бачилась з ним понад три місяці, після того, як його мобілізували до війська.

“Я хочу допомогти своєму татові, щоб він швидше приїхав додому, щоб ми побачилися. Я співаю, щоб допомогти. Йому потрібні речі, теплі. Всі необхідні речі”, – розповідає Євгенія.

Родина проживає у Бездрику. Там, розповідає мама Євгенії, спочатку і збирали гроші на тепловізор для підрозділу чоловіка.

“Через те, що йому туди багато чого із речей не доходить і я просто сиділа вдома і кажу: “Жень, може поїдемо в Суми?”. Ти не переживай, я тебе підтримаю. Вчили з нею пісні, репетирували вдома. Чоловік сказав, що у них там волонтерів зовсім не має. Хотілось якось допомогти”, – каже Юлія Медведєва, мама Євгенії.

Разом з мамою Женя підібрала з десяток патріотичних пісень. За два виступи зібрала близько 8 тисяч гривень.

Загалом, з допомогою небайдужих мешканців села та місцевого підприємства для підрозділу, де служить батько Жені, назбирали 140 тисяч гривень. На них придбали тепловізор, рації, черевики, аптечку.

“Знаючи цю сім’ю, знаючи на скільки це добрі і порядні люди, але вони сироти, в них немає нікого. Вони залишилися самі. Коли дитина прийшла до мене і попросила: допоможи мені поспівати, – я не змогла відмовити. Якщо ми не будемо об’єднуватися, не будемо допомагати – ми ніколи не переможемо”, – говорить Юлія Бабічева, колега Юлії Медведєвої.

Для підрозділу чоловіка наразі збирають гроші на теплі речі. Усім воїнам від себе Женя бажає: “Щоб у них була підтримка, щоб був гарний настій, не сумували”.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: