Госпітальна рада розглянула ряд ключових питань розвитку медичної галузі Сумщини

07.11.2022

Серед важливих тем – подальша робота медзакладів області в нових реаліях функціонування госпітальних округів, перейменування обласного клінічного онкодиспансеру та забезпечення лікарень автономними джерелами живлення.

Як прокоментувала заступник керівника Сумської обласної військової адміністрації Олена Бойко, члени госпітальної ради детально обговорили подальше функціонування закладів, які наразі мають угоди із НСЗУ за 49 пакетом (передбачає забезпечення збереження кадрового потенціалу для надання медичної допомоги), за умови, що з нового року даний пакет буде відсутній.

Зважаючи на важливість питання, Олена Бойко наголосила, що кожен керівник цих закладів має невідкладно представити стратегію подальшого їх розвитку з точки зору формування спроможної мережі у рамках Сумського госпітального округу.

Окремо розглянули ініціативу перейменування обласного клінічного онкодиспансеру в онкологічний центр. При цьому перейменування має означати не просто фізичну зміну назви, а нові можливості і сервіси для закладу та його пацієнтів. Така пропозиція прозвучала і від Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка під час його нещодавнього візиту на Сумщину.

«Наш онкодиспансер, по суті, виконує багато функцій, притаманних центру. Новий статус повинен, перш за все, відкривати перспективи для подальшого розвитку закладу як багатопрофільного. Це розширення функціоналу, видів послуг, оснащення, підвищення якості надання високоспеціалізованої медичної допомоги, можливість запровадження наукової діяльності тощо», – наголосила вона.

Наступне питання у порядку денному – забезпечення медичних установ області автономними джерелами живлення.

«Перебої у функціонуванні енергетичної мережі не повинні впливати на стабільну роботу медзакладів. Тому наразі спільно працюємо над визначенням потреб і забезпеченням лікарень генераторами, відшукуючи для цього різні джерела фінансування. Продовжуємо і надалі тримати медичний фронт та розвивати спроможну медичну мережу на Сумщині», – прокоментувала Олена Бойко.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: