До Святогірської лаври доставили понад 30 тонн гуманітарної допомоги від православних сумчан

09.11.2022

Черговий транш гуманітарної допомоги, зібраної для мешканців Святогірської Лаври, прибув 8 листопада із Сумської єпархії УПЦ.

Вантаж супроводжував керівник єпархіального Центру реабілітації осіб, які постраждали від воєнних дій, настоятель храму на честь святителя Спиридона Триміфунтського у с. Зелений Гай протоієрей Олександр Петренко.

Прибуло два авто — фура з близько 30 тонн допомоги і бус із близько 1,5 тонн вантажу, повідомляє сайт Лаври.

Загалом від Сумської єпархії до Святих Гор передано вже близько 45 тонн гуманітарної допомоги. Це стало можливим завдяки загальноєпархіальному збору, який пройшов з благословення митрополита Сумського та Охтирського Євлогія.

Акцію милосердя провели у свято Покрови Пресвятої Богородиці, 14 жовтня. Принесені небайдужими мешканцями Сумщини продукти та речі для святогірців доставляли з храмів до єпархіального управління. Понад 10 тонн гуманітарки передали до Лаври у попередні поїздки. Тепер же, відвідавши Святі Гори вже вчетверте, представники Сумської єпархії привезли основну частину пожертвувань.

У навантаженні допомоги взяв участь Сумський окремий Спасо-Преображенський козацький полк. Близько 10 козаків пів ночі наповнювали фуру продуктами та речами.

Отець Олександр Петренко разом із співробітниками його відділу допомагають мешканцям Донбасу з 2014 року. 8 років священик опікувався – духовно та матеріально – кількома селами Донецької області, у тому числі Зайцеве, Піски.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: