Сумська обласна дитяча клінічна лікарня отримала обладнання для неонатологічного відділення

10.11.2022

Завдяки Всеукраїнській благодійній акції «Серце до серця», яка щороку проходить у співпраці організаційного комітету, волонтерів та державних структур, обласна дитяча лікарня отримала обладнання для терапії новонароджених.

Регіональний представник Всеукраїнського БФ «Серце до серця» в Сумській області Крістіна Сахно розповіла, що цьогоріч, через повномасштабне вторгнення, кошти не збирали. Закуплене медобладнання – результат торішньої акції, яку провели в адаптивному режимі під гаслом «Здорові немовлята!». За потребами реанімаційного відділення СОДКЛ на зібрану суму, а це майже 440 тисяч грн, придбано систему обігріву новонароджених на гелевому матраці Рамонак-01, пульсоксиметр кишеньковий, електрокардіограф «БІОМЕД» та 14 медичних ліжок для новонароджених.

За словами медичного директора КНП СОР «Обласна дитяча клінічна лікарня» Оксани Сташко, за останні 3 роки до відділення інтенсивної терапії новонароджених було транспортовано на лікування близько 400 новонароджених дітей, в тому числі з масою тіла при народженні 750-1500 грамів; з них майже 50% – з районів області. Також за 9 місяців у відділенні проліковано та перебувало 10 дітей, позбавлених батьківського піклування.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: