На Охтирщині висадили «Ліс Перемоги» на честь бійців 93-ї бригади “Холодний яр”

11.11.2022

В рамках програми “Зелена Країна” у Хухрянському лісництві Охтирського держлісгоспу висадили «Ліс Перемоги». Площа новоствореної плантації 1,2 га, присвятили її бійцям 93-ої ОМБр «Холодний яр» у дарунок за звільнення Охтирщини від російських загарбників, тим самим увіковічивши пам’ять про своїх визволителів.

Висаджували ліс не лише силами працівників лісгоспу, до цієї патріотичної справи долучились і місцеві мешканці.

«Заліснення даної ділянки проходило з особливим завзяттям, з вірою у перемогу та подякою всім бійцям ЗСУ. Кожне висаджене дерево – це без перебільшення цінний внесок у зелену скарбницю та дарунок майбутнім поколінням», – говорить директор Охтирського держлісгоспу Юрій Римар.

Щоб висаджений ліс мав безпосереднє нагадування про холодноярівців, двісті молодих модринок висадили у вигляді цифри «93», обрамивши їх сіянцями дубу звичайного – символа могутності та нескореності нашого народу.

Дерева для висадки підбирали не випадково, адже модрина – це єдина шпилькова порода, хвоя якої восени набуває жовтого забарвлення, а згодом опадає, тим самим деякий час вирізнятиметься серед зеленого листя дуба та буде нести згадку майбутнім поколінням про героїчну боротьбу нашого народу за свободу і незалежність України.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: