Сумський центр “Берегиня” видає засоби гігієни маломобільним людям

11.11.2022

Майже 270 тисяч гривень цільової допомоги отримав центр соціального обслуговування “Берегиня” в рамках програми фонду “Відродження”. За ці кошти придбали засоби гігієни для маломобільних підопічних.

Сумчанка Ірина доглядає за лежачою 86-річною мамою. Каже — через постійні обстріли їхнього села вимушена була перевезти мати до Сум. “Я в серпні оформила довідку як внутрішньо переміщена особа. Я не працюю, маю сина інваліда дитинства, низьку пенсію, то відгукнулась перша організація – “Берегиня”, – розповідає Ірина Норець.

Цільову допомогу отримують внутрішньо переміщені особи та люди з інвалідністю 1 групи, говорить директорка центру “Берегиня” Інна Галіченко. “Також це ліжково-хворі, і люди, які часто не оформлюють групу інвалідності, але ми не раз зустрічаємось з цим. Особливо це 80+, коли люди є ліжково-хворими. А оскільки такі засоби гігієни дороговартісні, це дуже гарна підтримка”, – додала директорка центру.

За словами Інни Галіченко, подібну допомогу отримали 156 осіб, які знаходяться на обліку у центрі соціального обслуговування “Берегиня”.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: