На Сумщині запрацював державний онлайн-магазин дров

15.11.2022

Дрова з лісгоспів — колоті або ні — можна замовити на порталі “ДроваЄ“. Це державний інтернет-магазин, який запрацював з 15 жовтня. На Сумщині послугою скористалися понад 200 людей.

Сумчанка Маргарита про послугу дізналась від друзів і вирішила придбати дрова для батьків. Після сплати рахунку продукцію доставили додому.

“Знайшла цей сайт, зайшла швидко, вибрала те, що потрібно. Зайняло це буквально 5 хвилин. Ця послуга зручна, бо платити треба через картку. Не важливо — через мою чи через батьків”, — розповідає Маргарита Федоренко.

Дрова доставляють за адресою або ж замовник може самостійно вивезти їх зі складу.

“Покупець має зайти на сайт “Дрова є”. Натиснути кнопку “Купити дрова”, далі — вибір розташування, куди саме має лісокористувач доставити продукцію з лісгоспу. Першими в інформації видаються 3 лісгоспи, найближчі до місця розвантаження дров”, — пояснює Олександр Фролов, заступник начальника відділу маркетингу Сумського обласного управління лісового господарства.

На Сумщині продали вже 256 кубометрів дров. Наразі одна людина може купити не більше 15 кубометрів дров на опалювальний сезон, каже Віктор Жмурко, начальник відділу лісових ресурсів і маркетингу Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства.

За його словами, із загальної кількості відмовлено 95 замовникам:

“Основна причина, що вони мешкають за межами Сумської області. Причина полягає в логістиці — вартість деревини, яку потрібно везти на велику відстань. В такому випадку вартість доставки сягає вартості замовленої продукції”.

Зробити замовлення можна у 8 лісових господарствах області. Зокрема, і в Тростянецькому.

“Вдома люди можуть замовити, і ми їм деревину доставляємо просто у двір. Якщо ж люди замовляють і відстань довезення становить 200-300 кілометрів, то вони рахують, і бувають такі випадки, що відмовляються, бо логістика суттєво б’є по ціновій політиці”, — говорить Віктор Зубко, керівник Тростянецького лісгоспу.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: