Замовили підроблені документи та використали їх для отримання дозволу на виїзд за кордон – на Сумщині викрито трьох осіб

16.11.2022

За процесуального керівництва Білопільського відділу Сумської окружної прокуратури 16 листопада 2022 року повідомлено про підозру трьом молодикам, які замовили підроблені документи та використали їх з метою отримання дозволу для виїзду за кордон (ч. 5 ст. 27/ч. 1 ст. 358 та ч. 4 ст. 358 КК України). Наймолодший із них відповідатиме ще й за сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України (ч. 2 ст. 332 КК України).

За даними слідства, 24-річний житель Сумського району в мережі Інтернет знайшов оголошення про надання послуг з допомоги виїзду за кордон чоловікам призовного віку. Після оплати послуг молодик отримав пакет документів про його нібито навчання у одному з університетів Сінгапура. Використавши підроблені документи, він отримав відстрочку від мобілізації та дозвіл на виїзд за кордон для нібито здобування вищої освіти.

Про вказану незаконну схему виїзду за кордон для осіб призовного віку та свій досвід він розповів двом своїм 25-річним знайомим та поділився з ними контактами особи, яка виготовила йому пакет підроблених документів. Його товариші також замовили собі аналогічні документи, які використали для отримання дозволу на виїзд за кордон.

Скористатись підробленими документами та виїхати за межі України молодики так і не встигли, оскільки їх викрили правоохоронці. Стосовно особи, яка готувала підроблені документи, триває досудове розслідування.

Незаконну схему виїзду за кордон припинено слідчими відділення поліції №1 (м. Білопілля) Сумського районного управління поліції за матеріалами Управління міграційної поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області за сприяння Сумського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки під процесуальним керівництвом прокуратури.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: