Мешканці Охтирщини загрожує два роки позбавлення волі за домашнє насильство відносно матері

16.11.2022

Мешканка одного із сіл Охтирського району, незважаючи на постійне притягнення до адміністративної відповідальності та перебування на профілактичному обліку, продовжувала вчиняти домашнє насильство відносно своєї матері. Тепер за вчинене їй доведеться відповідати згідно з Кримінальним кодексом України.

В ході досудового розслідування було встановлено, що в період з грудня по лютий 38-річна жінка висловлювала словесні образи нецензурними словами та погрожувала застосуванням фізичного насильства своїй 62-річній матері, тим самим завдавши їй психологічних страждань та негативних переживань.

Протягом вказаного періоду співробітники відділення поліцейської діяльності №1 (с. Велика Писарівка) неодноразово притягували жінку до адміністративної відповідальності. Крім того, зловмисниця перебувала на обліку та з нею проводилися відповідні профілактичні заходи. Однак незважаючи на це жінка продовжувала свою злочинну діяльність.

Так, в кінці жовтня, під час чергового вчинення домашнього насильства, 38-річна жінка пошкодила вікна у будинку мами.

За вказаними фактами правоохоронці розпочали кримінальне провадження та за процесуального керівництва Охтирської окружної прокуратури повідомили зловмисниці про підозру за фактом вчинення правопорушення, передбаченого ст. 126-1 (домашнє насильство) Кримінального кодексу України.

Підозрюваній за вчинене може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двох років, повідомляє відділ комунікації поліції Сумської області.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: