У суді почали розглядати по суті справу голови Середино-Будської громади

17.11.2022

У Зарічному районному суді почали розглядати по суті справу голови Середино-Будської громади Олександра Гена. Його обвинувачують у державній зраді та незаконному переправленні людей за кордон.

На початку засідання редакція Українського радіо просила у суду дозволу транслювати онлайн розгляд цієї справи.

“Свідки по даній справі не допитані. Більшість свідків, а майже всі свідки по даній справі проживають на території Середини-Буди, що граничить з Російською Федерацією. Цю трансляцію може спостерігати країна-агресор”, — відповів Артем Левченко, прокурор обласної прокуратури.

“Серед допитаних осіб у нас є голова військової адміністрації Сумської. Є також голови та заступники міста Шостка, міста Середина-Буда, в тому числі. Ці особи мають відношення до військової служби, як голова військової адміністрації. В цьому засіданні буде оголошуватись і його покази, його допит, його персональні дані, телефон в тому числі досліджуватись, дзвінки вхідні-вихідні. Ці відомості стовідсотково становлять персоніфіковані дані, вони не можуть розголошуватись. Тому, я просив би відмовити у задоволенні даного клопотання”, — додав Максим Кондратенко, захисник обвинуваченого.

“Я підтримую позицію прокурора та свого захисника і заперечую проти онлайн-трансляцій судових засідань”, — сказав Олександр Ген, обвинувачений.

Порадившись на місці, судді вирішили відмовити у клопотанні.

“Враховуючи заперечення учасників судового провадження щодо здійснення онлайн-трансляції, враховуючи аргументи зазначених осіб, зокрема аргументи щодо забезпечення безпеки учасників кримінального провадження колегія суддів ухвалила в задоволенні зазначеного клопотання відмовити за необґрунтованістю”, — озвучив рішення Євгеній Янголь, суддя Зарічного районного суду м. Суми.

Наступне судове засідання призначили на 21 листопада. Санкція статті, за якою обвинувачують Олександра Гена передбачає 15 років позбавлення волі, або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: