5 причин встановити спойлер на автомобіль

18.11.2022

Спойлери встановлюють на автомобілі не тільки для того, щоб надати транспортному засобу привабливий вигляд, а й для покращення аеродинаміки. У більшості випадків автолюбителі встановлюють цю деталь на кришку багажника, однак, існують і передні спойлери, а також спойлери, які встановлюють на дах. Знайти їх та придбати за приємною ціною можна на сайті https://toptuning.ua. Вибір залежить від того, якого ефекту ви хочете досягти.

Поліпшене зчеплення

Спойлер допомагає автомобілю зберігати впевнене зчеплення із дорожньою поверхнею навіть на високих швидкостях. Коли машина їде зі швидкістю понад 100 км/год, вона може підніматися під тиском повітря, створюючи небезпеку втрати керування. Установка заднього спойлера вирішить цю проблему, оскільки збільшить тиск на задню частину машини. Шини краще зчеплюватимуться з дорогою і керованість підвищиться.

Зменшення витрат пального

Для економії палива встановлюють передні спойлери. Вони дійсно зменшують витрату палива за рахунок зменшення лобового опору потоку повітря.

Зниження ризику потрапляння у ДТП

За допомогою спойлерів можна зробити свій автомобіль помітнішим. Для цього потрібно купити задній спойлер зі стоп-сигналами та встановити його на багажник. При цьому стоп-сигнали будуть на рівні очей водія, який рухається позаду, і вчасно попередять його про уповільнення авто або зупинку авто.

Зменшення ваги автомобіля

Встановлення спойлера може зменшити вагу автомобіля. Оскільки єдине, що утримує автомобіль на дороге у стійкому становищі — це його вага, багато хто вважає найбезпечнішими машинами позашляховики. Вони важкі, а значить мають надійне зчеплення з дорогою. Але виробники можуть створювати автомобілі з легших матеріалів, якщо встановлюватимуть на них спойлери. Таким чином, автомобіль можна виготовити легшим, не втрачаючи стійкості на дорозі.

Стильний зовнішній вигляд

Багато водіїв встановлюють спойлер в якості модного та стильного аксесуара. З ним автомобіль виглядає більш виразно. Ця ідея стала популярною у 70-х роках, коли Порше вперше представив 911 Turbo, у якого ззаду було встановлено дефлектор. Сьогодні багато автомобілів випускаються в комплектаціях зі штатними спойлерами. Однак, цей аксесуар можна зустріти у продажу окремо. Ви можете купити спойлер на седан або універсал — у будь-якому випадку зовнішній вигляд вашого авто покращиться.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: