Інтернет-продавець дров ошукав житель Конотопа на 16 тисяч гривень

18.11.2022

За минулий тиждень зловмисники ввели в оману трьох жителів Конотопа та шахрайським способом заволоділи їхніми грошовими коштами на загальну суму майже 44 тисячі гривень.

Злочинні схеми за якими «працюють» шахраї залишаються старими. Не зважаючи на те, що поліція постійно проводить профілактичні заходи щодо попередження вчинення шахрайств, громадяни продовжують потрапляти на гачок до зловмисників.

Так до Конотопського районного відділу поліції за допомогою звернулася 67-річна жителька району та повідомила, що стала жертвою шахраїв. Жінка розповіла поліцейським, що рано вранці їй на мобільний телефон зателефонував невідомий, який представився співробітником банку. Зловмисник повідомив потерпілій, що з її карткового рахунку намагаються зняти кошти та почав запитувати персональні дані та реквізити карток. Шахрай пояснив, що це потрібно для збереження її заощаджень та зарахування їх на іншу банківську картку. Довірлива жінка надала всю конфіденційну інформацію незнайомцю, а згодом виявила відсутність на картці майже 11 тисяч гривень.

Ще один 60-річний місцевий житель в мережі Інтернет натрапив на оголошення щодо продажу дров за дуже вигідною ціною. Не гаючи часу, потерпілий вирішив їх придбати. Поспілкувавшись з продавцем чоловік заплатив повну вартість товару, а саме 16 тисяч гривень, але покупку так і не отримав. Згодом виявив видалене оголошення, а на телефонні дзвінки вже ніхто не відповідав.

Третьою жертвою Інтернет-шахрайства стала 29-річна жителька Конотопу. Намагаючись отримати грошову виплату, потерпіла перейшла за посиланням, яке знайшла в одній із соціальних мереж. Прочитавши умови оформлення виплати, вона ввела всі свої персональні дані та інформацію своєї банківської картки. Через деякий час вона виявила відсутність майже 17 тисяч гривень.

За кожним фактом у поліції відкрили кримінальні провадження.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: