У Білопіллі 21-річного хлопця ошукали на 85 тисяч гривень

22.11.2022

За минулу добу двоє мешканців Сумщини стали жертвами інтернет-шахраїв.

Перший випадок стався у Ромнах. За допомогою до поліції звернувся 45-річний чоловік. Потерпілий розповів, що вирішив продати свій товар на одному із сайтів в мережі Інтернет. Через деякий час йому надійшло повідомлення від начебто потенційного покупця. Зловмисник, ввівши в оману роменчанина, використовуючи шахрайські схеми, ошукав його на 42 тисячі гривень.

Майже аналогічний випадок, але вже з невдалою покупкою стався в Білопіллі. До поліції надійшло повідомлення від 21-річного чоловіка. Потерпілий розповів правоохоронцям, що натрапив на одному з відомих сайтів на оголошення щодо продажу автомобіля. Так як його зацікавила дана інформація, чоловік вирішив його придбати, але нічого не підозрюючи став жертвою шахрая. Невідомий зловмисник ошукав заявника на 85 тисяч гривень, які потерпілий перерахував йому на банківську картку.

За даними фактами у поліції відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.

Поліцейські знову звертаються до громадян з проханням не довіряти стороннім особам. Будьте уважні під час продажу або купівлі товару через мережу Інтернет. Не переходьте за невідомими посиланнями та не надсилайте передоплату у разі виникнення будь яких сумнівів.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: