Мобільна фото- та відеозйомка: підбірка найкращих аксесуарів

22.11.2022

Сучасні смартфони здатні знімати круті кадри та записувати відео у високій якості. Топовими камерофонами користуються не лише новачки, але й професіонали. Останні зазвичай доповнюють їх допоміжними пристроями. Ми розповімо про найпопулярніші аксесуари для зйомки на мобільний телефон.

Освітлення та стабілізація: чіткість та яскравість у кожному кадрі

Через брак світла фото може вийти ненасиченим. Іноді спалаху, котрий встановлений у смарті, недостатньо. Для додаткового освітлення мобільні фотографи використовують портативні аксесуари.

Крім спалаху, важливу роль грає стабілізація. Вона необхідна для запису плавних відео, без різких переходів, чітких кадрів. Деякі моделі телефонів обладнуються оптичною стабілізацією, вона нівелює рухи руками та підвищує якість фотографії.

У інтернет-магазинах електроніки легко знайти пристрої з такою функцією. Можна зазирнути на Eldorado.ua, щоб купити смартфон в Україні з оптичною стабілізацією. Вартість таких моделей вища, але вони забезпечують круту зйомку.

Замість функції нівелювання можна використовувати мобільні штативи. Аксесуари відрізняються за розмірами та додатковим функціоналом. Одні триноги можна ставити на стіл, висоти інших вистачає для облаштування на підлозі. У тренді штативи, що комплектуються спалахами. Купуючи один атрибут, ви отримуєте два інструмента для чітких фото та відео.

Лінзи: види та особливості

Портативні об’єктиви дозволяють реалізувати потенціал фотографа, якщо потужності вбудованих камер недостатньо. Перш ніж обрати додаткову лінзу, необхідно визначитись зі стилем, у якому плануєте знімати. Серед фотографів популярні такі аксесуари:

Лінзи макро. Вони використовуються для деталізованої зйомки. Наприклад, коли необхідно передати текстуру матеріалу, фактуру об’єкта.

Мікроскоп. Об’єктив здатний збільшувати зображення у десятикратному розмірі.

Риб’яче око. Портативна камера популярна для зйомки у невеликому просторі. Лінза зі збільшеною дисторсією дозволяє зробити неймовірно глибокі знімки з фокусом на об’єкти у центрі.

При виборі додаткових аксесуарів враховуйте спосіб їх кріплення на телефон. Одні моделі фіксуються спеціальною прищіпкою, другі — мають потребу у штативі для встановлення. Якщо плануєте знімати детальні кадри, рекомендуємо придбати лінзи-мікроскопи або макро. Для незвичайних зображень подивіться аксесуари зі збільшеною дисторсією. З додатковими атрибутами набагато простіше створити яскраві та чіткі фото, відео.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: