Скільки коштує реєстрація торгової марки?

22.11.2022

Реєстрація товарного знаку - процедура не нова у сфері інтелектуальної власності. У більшості випадків цією процедурою цікавляться власники компаній, брендів. Найчастіше запитання - це яка ціна реєстрації торгової марки. Як раз про це ми й поговоримо в цій статті.

Якщо у вас залишаться питання, ви можете звернутися до Wise Group - це патентно-юридичне агентство, яке має понад 10 років досвіду у сфері інтелектуальної власності. До речі, консультація в них цілком безкоштовна.

Вартість і строки реєстрації торгової марки

Одразу звертаємо вашу увагу на те, що самостійна реєстрація та за допомогою патентного повіреного будуть відрізнятися у вартості. Ми будемо розглядати другий варіант (через фахівця), тому що це є найбільш розповсюдженим і надійним способом.

Отже, вся процедура реєстрації складається з певних внесків: державні збори, податки, плата за заявку, гонорар за роботу експерта.

Загальна вартість реєстрації товарного знаку залежить від низки факторів, а саме:

  • терміновості проведення процедури;
  • кількості класів, які необхідно зареєструвати;
  • виду торгової марки (чорно-біла чи кольорова).

Сьогодні Укрпатент при подачі заявки на реєстрацію одного класу встановлює збір, який дорівнює 3 200 гривень. Також доведеться сплатити державний збір за публікацію (600 гривень) і за видачу Свідоцтва (85 гривень). 

Проте не виключаються ситуації, коли доводиться сплачувати додаткові внески. Саме тому ми завжди радимо звертатися за консультацією до експертів і попередньо обговорювати точну вартість і строки процедури.

Тепер поговоримо про послуги патентного повіреного. Як і в будь-якій іншій сфері, серед компаній у сфері інтелектуальної власності немає точної ціни, яка буде всюди однаковою. Експерти встановлюють прайс на свій розсуд. Виходячи з практики, не радимо обирати найдешевших фахівців. Найчастіше власники торгових марок, які економлять на послугах, переплачують двічі, бо доводиться шукати нового повіреного.

Для приклада візьмемо компанію Wise Group. Вони є провідною командою не тільки в Києві, а й по всій Україні. Замовляючи реєстрацію торгової марки тут, вам доведеться заплатити від 3 000 гривень за стандартну процедуру або від 4 500 гривень за прискорену.

Стандартна реєстрація товарного знаку триває від 16 до 18 місяців, а прискорена - від 7 до 8 місяців. Проте наразі, на жаль, прискорена процедура не виконується Укрпатентом через введення в Україні воєнного стану.

Якщо ви бажаєте дізнатися точну вартість реєстрації саме вашої ТМ, радимо звернутися за консультацією до експертів. Або ви також маєте змогу скористатися спеціальним калькулятором, який автоматично розраховує вартість процедури. Знайти цей калькулятор можна на офіційному сайті компанії Wise Group.

Інші новини:

Коментарі: