“Забезпечував військовий комплекс РФ”. У Сумах накладено арешт на завод та ТРЦ екснардепа — ДБР

24.11.2022

ДБР викрило канал постачання комплектуючих для військово-промислового комплексу та об’єктів критичної інфраструктури РФ. Цим займався концерн екснардепа, у який входить завод у Сумах.

За даними слідчих, група компаній родини колишнього народного депутата з 2014 року забезпечувала держпідприємства РФ обладнанням, в тому числі — і підприємства оборонно-промислового комплексу. Концерн займав друге місце у поставках продукції для російських компаній, експортуючи 95% виробленої в Україні продукції.

З 24 лютого через підконтрольні іноземні та російські фірми-прокладки до РФ поставлено комплектуючих щонайменше на 190 млн грн.

На виробництві та в офісах концерну ДБР вилучило чорнову бухгалтерію, паспорти, печатки та штампи, інші матеріали, що підтверджують протиправну діяльність. У одного з керівників заводу та його дружини знайшли паспорти громадян РФ. Також вилучили листування фігурантів з виправданням російської агресії.

На майно концерну накладено арешти, у тому числі на два заводи в Сумах та Полтаві, ТРЦ в Сумах, квартири у Києві, авто. Загальна вартість знайденого становить понад 1 млрд грн. Також ініційовано арешт корпоративних прав та коштів на рахунках.

ДБР перевіряє зв’язки бенефіціарів концерну з високопосадовцями України, які забезпечували відшкодування ПДВ зловмисникам, йдеться у повідомленні.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: