“ГІГ-84”: дідусь із Глухова, який був легендою карного розшуку, виготовляє окопні свічки для захисників

25.11.2022

Першим на прийом до міського голови Глухова після  блекауту прийшов Григорій Гречаний, 1939 року народження. Думаєте, скаржитись чи розповідати про тяжкі побутові умови з відключенням світла, води, тепла? Ні і жодного разу ні.

Чоловік приніс показати, які окопні свічки він робить і хотів попросити пораду, з ким із волонтерів йому краще зв’язатись, щоб об’єднати зусилля. Справа в тому, що у нього як у пасічника з багаторічним досвідом є віск, а от пустих бляшанок бракує.

Григорій Іванович Гречаний свого часу був у Глухові легендою карного розшуку, очолюючи цей відділ у тодішній міліції, звик вирішувати питання швидко і по суті. Тому і прийшов прямо до міського голови із своїми окопними свічками. Каже, що першу партію вже передав захисникам. Чоловік говорить, що ця нехитра штука може бути корисною не тільки на фронті: нею можна зігрітись просто на вулиці, у сховищі чи навіть у квартирі.

На своїх свічках пан Григорій прикріпляє записку з номером телефону, просить телефонувати, якщо у користувачів виникнуть питання чи пропозиції. Підписується поважний глухівчанин у стилі воєнного часу – обрав собі позивний «ГІГ-84» (від Григорій Іванович Гречаний, 84 років).

Волонтери ГО «Допомога м.Глухів» забезпечать пасічника зібраними бляшанками, – вже пообіцяла співзасновниця Ірина Баранова.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: