У Сумах вчергове обговорили план збереження перинатального центру

29.11.2022

Вже не вперше відбувається засідання робочої групи, на якому намагаються винайти оптимальний шлях збереження закладу. Директорка КНП СОР «Обласний клінічний перинатальний центр» Марина Кузьоменська розповіла про хід оптимізації та плани щодо функціонуванню закладу на 2023 рік.

«Ми прорахували необхідну кількість спеціалістів для нормального функціонування перинатального центру, розписали прогнозоване фінансування на наступний рік, опрацювали питання можливого скорочення. Фактично, ми зараз намагаємося зберегти колектив, що дозволить підписати договори на відповідну кількість пакетів НСЗУ. Дійсно, є велика проблема, бо ми залежимо від кількості звернень за медичною допомогою, які значно зменшились, але ми не втрачаємо надії, що державний підхід до перинатальної служби у спеціалізованих центрах буде змінений.» – зазначила Марина Кузьоменська.

Головуючий робочої групи Вадим Лисий звернув увагу присутніх на те, що наразі стоїть завдання не лише зберегти єдиний в області заклад високопрофільної спеціалізованої медичної допомого породіллям, але й забезпечити його нормальне функціонування в умовах воєнного часу.

В.о. начальника управління охорони здоров’я СОДА Анатолій Котляр проінформував присутніх, що є цілковита підтримка та однозначна позиція Міністерства охорони здоров’я, щодо беззаперечного збереження закладів такого типу. На його думку необхідно використати всі можливі механізми та залучити всі наявні ресурси для нормального функціонування закладу в непростих умовах сьогодення.

Загалом всі члени робочої групи одностайні у думці, що заклад має бути збережений, але необхідно оперативно провести цілий ряд заходів, щодо його оптимізації та прийняти ефективні управлінські рішення.

На завершення робоча група доручила в.о. начальника управління охорони здоров’я СОДА звернутись до Міністерства охорони здоров’я України щодо вирішення проблемних питань функціонування закладу, повідомили в Сумській облраді.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: