Сумщина готується до роботи в умовах повного блекауту

29.11.2022

Днями в Сумах на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій фахівці проаналізували ситуацію по кожній громаді щодо облаштування Пунктів незламності. Про це повідомляє керівник ОВА Дмитро Живицький.

Він наголосив, що пункти незламності мають бути готові до роботи у цілодобовому режимі і забезпечені всім необхідним щонайменше на 5 діб.

“Більшість громад подбали про належне облаштування ПН, іншим ще треба працювати над доукомплектуванням. Якщо тривалий час не буде світла, тепла і води то саме Пункти незламності мають забезпечити людям необхідний мінімум для життя. Їх кількість і пропускну здатність треба збільшувати. Акцентував увагу керівників громад на питанні поповнення матеріального резерву. Завжди повинен бути запас і будівельних матеріалів, і продуктів. Наскільки у нас непередбачуваний ворог, настільки ми маємо бути готові до різних сценаріїв розвитку подій”, – наголошує Живицький.

Також в ОВА обговорили посилення системи оповіщення.

“У прикордонних громадах облаштуємо локальні. Стовідсотково має бути забезпечена безперебійна робота FM радіостанцій”, – зазначив очільник області.

Найближчий Пункт незламності, магазини та аптеки, які працюють від генераторів можна знайти на мапі за посиланням https://nezlamnist.gov.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: