Сумчанка стартувала на Кубку IBU

30.11.2022

36-річна Валентина Семеренко стала кращою із українських біатлоністок у першому старті Кубку IBU.

Сумчанка Валентина Семеренко, яка вирішила ще на сезон продовжити свою кар’єру, частину передсезонної підготовки провела з основою, але сезон розпочала в Кубку IBU – і стала кращою в команді, навіть попри два кола штрафу – по одному після кожного з вогневих рубежів. Але саме ці два промахи не дозволили Валі розраховувати на більше, ніж 32-та позиція на фініші. Відзначимо також швидкострільність Семеренко – десять пострілів вона виконала за 51 секунду – другий результат серед усіх 94-х учасниць спринту, пише biathlon.com.ua.

Лише двома з половиною секундами Валентині поступилась ще одна наша досвідчена спортсменка – Надія Бєлкіна, яка брак швидкості компенсувала стовідсотковою стрільбою. Отже, Надю також можна привітати з першими в сезоні кубковими очками за 33-й результат.

Ще одним бездоганним снайпером серед українок стала Валерія Дмитренко. Але, на жаль, водночас вона стала і найповільнішою в складі команди і до залікової зони дотягнутись сьогодні не змогла – 47-та.

Навпаки, досить непогане враження своєю швидкістю залишила Любов Кип’яченкова, яка за цим показником стала другою в команді. Але водночас і найменш точною: з трьома колами штрафу Люба фінішувала з 49-м часом.

Нарешті, п’ята з українок, Христина Дмитренко, з тими ж трьома хибами на вогневих рубежах, ледь зачепилась за топ-60, які дозволяють взяти участь у перс’юті.

А долю першої в сезоні перемоги вирішували біатлоністки з Норвегії та Німеччини. Яніна Хеттіх-Вальц захопила лідерство після лежки, але на другому рубежі припустилась помилки і втратила можливість поборотись за перемогу, поступившись на фініші 20-ма секундами норвежці Марте Кракстад Йохансен. Зате на подіум піднялись дві німкені – третю сходинку п’єдесталу посіла Маріон Візенсартер.

Завтра за результатами цього спринту спортсменки змагатимуться у гонці переслідування.

Спринт. Жінки

1. Марте Кракстад Йохансен (0+0) 21:15,9

2. Яніна Хеттіх (0+1) +20,5

3. Маріон Візенсартер (0+0) +23,0

32. Валентина Семеренко (1+1) +1:54,7

33. Надія Бєлкіна (0+0) +1:57,1

47. Валерія Дмитренко (0+0) +2:21,0

49. Любов Кип’яченкова (1+2) +2:32,6

59. Христина Дмитренко (1+2) +3:09,5

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: