Конотопчанина “взули” на 46 тисяч гривень на продажі автомобільних дисків

02.12.2022

Жертвами зловмисників стали мешканці міста Конотоп, які перейшовши за сумнівними Інтернет-посиланнями втратили свої заощадження.

У першому випадку 61-річний житель міста Конотоп на одному з Інтернет сайтів знайшов оголошення щодо продажу автомобільних дисків. Зв’язавшись з продавцем та обговоривши всі деталі покупки, чоловік погодився на придбання даного товару. Продавець в месенджері відправив посилання під виглядом реєстрації в сервісі «доставка». Перейшовши за посиланням, заявник ввів персональні дані своєї банківської картки, після чого з його рахунку зникло понад 46 000 гривень.

Ще однією жертвою шахраїв стала 52-річна місцева мешканка, яка в мережі Інтернет знайшла інформацію щодо грошових виплат. Перейшовши за посиланням, жінка ввела всі свої персональні дані та конфіденційні дані своєї банківської картки. А через деякий час виявила відсутність майже 9 000 гривень на своєму рахунку.

У поліції за вказаними фактами відкрили кримінальні провадження за ч. 3 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та вживають всіх необхідних заходів для встановлення осіб зловмисників та їх місцезнаходження.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: