У лісівників Сумщини розпочалася передноворічна ялинкова кампанія

08.12.2022

Оптом і в роздріб, великий асортимент різних видів і форм, заготовлені і живі, а також ікебани з гілочок – у лісівників Сумщини передноворічна ялинкова кампанія вже розпочалася.

Як повідомили у відділі лісового господарства, активність людей значно нижча, ніж у попередні роки, але реалізація хвойних уже триває.

Із підготовлених до продажу близько 20 тисяч деревець вже «знайшли свої домівки» майже 4 тисячі.

У держлісгоспах говорять, що зазвичай у цей період завжди спостерігався значний попит на хвойні новорічні атрибути. Бо яке ж новорічне свято без запашної ялинки чи сосни? У цьому році ялинкового ажіотажу лісівники не очікують, але за деревцями запрошують всіх бажаючих.

Придбати новорічні деревця можна в усіх 8 державних лісогосподарських підприємствах області. Пункти продажу організовані у адміністративних приміщеннях лісництв та лісгоспів.

Пропонують лісівники сосну звичайну, сосну звичайну з формованою кроною, сосну кримську, ялину європейську, ялину колючу, ялину голубу. Всі перелічені види, окрім сосни звичайної, можна придбати як у заготовленому виді, так і висаджені у горщик.

Ціни на новорічні деревця стартують від 80 грн (за метрове зрізане деревце).

Вартість деревця у горщику залежить від породи, висоти і густоти дерева та літражу горщика. Найдорожчими серед них будуть голубі ялинки метрової висоти і більше. Ціна на такі може сягати і 1000 грн.

Як завжди, реалізація хвойних проводитиметься впродовж грудня.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: