Чи варто переплачувати за інсталяцію: порівняймо флагманські рами зі стандартними

12.12.2022

Інженерна сантехніка та приховані комунікації — це речі, на яких не можна заощаджувати. Якщо ви вирішили встановлювати підвісний унітаз чи раковину, обирайте інсталяції провідних виробників: Grohe, Geberit, Viega, або TECE. Кожна компанія має декілька колекцій рам. Пересічним покупцям важко зрозуміти різницю між візуально однаковими конструкціями, що будуть заховані у стіні. Пропонуємо дізнатись, чим відрізняються преміальні рами від стандартних на прикладі швейцарської компанії Geberit.

Чому ми порівнюємо рами Geberit?

Для порівняння ми обрали інсталяції Geberit (каталог за посиланням https://www.santechshara.ua/santehnika/instalyatsii/producer_geberit/), адже вони є прикладом надійної конструкції та функціональності. Рами цього бренду є нерозбірними, вони виготовлені зі стального профілю, шириною 4 см. Металеві елементи захищені від іржі, завдяки порошковому покриттю. У комплекті є все, що потрібно для монтажу: бачок із запірним обладнанням, водовідвідне коліно для підключення до каналізації, ущільнювачі, патрубки та елементи кріплення. Запам'ятайте ознаки надійної інсталяції:

  • Нерозбірна рама, що витримує навантаження 400 кг і більше;
  • Поліпропіленовий бачок, який текстують під тиском у 10 барів;
  • Подвійний змив з можливістю регулювання витрати води;
  • Гарантія виробника розповсюджується на патрубки та ущільнювачі, адже ці елементи найчастіше протікають;
  • Гарантія на раму — 10 років і більше. 

Порівняємо три колекції інсталяцій

У каталозі Geberit є три лінійки рамних конструкцій: Delta, Omega та Sigma. Глобально вони не відрізняються, адже виготовлені з однакового металу, мають однакові бачки та з'єднання. У якості та надійності бюджетна лінійка Delta не поступається флагманській Sigma. То чим же вони відрізняються? 

  • У лінійці Delta представлена лише одна рама, розміром 112 на 12 см. Вона підходить для більшості типових квартир та будинків. Це бюджетна серія, для якої передбачені лише 4 варіанти пластикових панелей змиву у трьох кольорах. 
  • Omega — лінійка для вирішення нестандартних завдань. У ній є рами різної висоти (82, 98 та 112 см), тому їх можна встановлювати у мансардних приміщеннях, біля підвіконня чи у громадських вбиральнях компактних розмірів. Для цієї серії розробили зменшені зливні панелі для вертикального чи горизонтального розміщення. 
  • Sigma є преміальною лінійкою, у ній є стандартні та вузькі інсталяції із глибиною монтажу 12 або 8 см. Для цієї серії розробили десятки варіантів механічних, пневматичних та сенсорних панелей з різних матеріалів. Ці кнопки можна обладнати системою видалення неприємного запаху. Моделі Sigma найчастіше обирають люди, для яких важливий дизайн кнопки. 

Зауважте, що панелі змиву є індивідуальними для кожної серії. Навіть якщо рами Delta та Sigma ідентичні за розміром, їх кнопки не є взаємозамінними. 

Інші новини:

Коментарі: