В Охтирці відновлюють пошкоджені через війну приватні будинки

12.12.2022

Руйнування в цій частині Охтирки трапилося 9 березня. Приватні помешкання охтирчан, які опинилися в епіцентрі авіанальоту росіян, зазнали значних пошкоджень – вибиті вікна та двері, зруйновано покрівлі. Міська влада посприяла у виділенні будівельних матеріалів для постраждалих, а в жовтні до процесу підключилися благодійники.

Міжнародна гуманітарна організація «Людина в біді» / People in Need прийняла рішення допомогти охтирчанам у відновленні пошкодженого житла. Основне правило People In Need – пошкоджений будинок має бути постійним місцем проживання сім’ї та ця сім’я не має можливості самостійно відновити пошкодження. Фахівці організації спочатку провели обстеження житла, визначили потреби і приступили до відбудови.

Цими днями представники організації «Людина в біді» – Дарія Кузнєцова (старший керівник проектів гуманітарного реагування), Роман Земляк (регіональний керівник програм гуманітарного реагування) та Владислав Діброва (провідний фахівець) спільно з працівниками Охтирської міської ради оглянули хід виконання робіт.

У двох будинках якраз тривали ремонтно-відновлювальні роботи (легкий та середній ремонт), будувалися нові дахи. Для власників цього житла – це надзвичайно важлива допомога, вони тепер впевнені, що будуть жити в рідному домі та не доведеться шукати прихисток деінде.

Довідково: міжнародна гуманітарна організація «Людина в біді» надала допомогу сотням охтирчан, сконцентрувавши свої зусилля перш за все на підтримці тих, чиї будинки отримали пошкодження. В сферу діяльності організації входить забезпечення будівельними матеріалами, заміна вибитих вікон.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
01.05.2024 Договір оренди комерційної нерухомості: як його правильно оформити
01.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 30 вибухів
01.05.2024 Нардеп Михайло Ананченко розповів деталі про роботу проєкту «Код пам’яті»
01.05.2024 6 місяців вважали зниклим безвісти: у Ромнах попрощаються із полеглим захисником Сергієм Передрієм
01.05.2024 У Сумах до Великодня влаштовують благодійний майстер-клас
01.05.2024 В одному з сумських будинків немає світла через стоки в підвалі

Коментарі: