У Липовій Долині волонтерки шиють плитоноски та допомагають армії

13.12.2022

Шиють плитоноски для бронежилетів, плетуть камуфляжні сітки, а в планах — “кікімори” для снайперів. Жінки різного віку та спеціальностей об’єдналися в селищі Липова Долина, що на Сумщині, для допомоги армії.

Олена Симоненко працює керівницею дитячих творчих гуртків Липоводолинського будинку для дітей та юнацтва. З 2014 року, каже, займається волонтерством. Тоді її син пішов добровольцем на війну.

“Ми волонтери на ініціативних засадах, я це так називаю, але нам допомагає все селище. У нас нижній дитсадок постійно пече пиріжки. По 2000 пиріжків напекти — це теж чимало. Селищна рада допомогла борошном, підприємці деякі борошном допомагають, птахоферма – яйцями. Верхній дитсадок на постійній основі робить борщову заправку, школа квасить капусту. Тобто все крутиться безперервним процесом”, — розповідає жінка.

Катерина Онопрійча — пенсіонерка. Говорить, що до Липової Долини приїздить щодня за декілька кілометрів волонтерити з села, де живе. Допомогати ж починала з пошиття плитоносок для бронежилетів:

“До мене звернулася селищна рада, бо я за спеціальністю швачка. Вони привозили мені і я їх виготовляла, дома шила. А тоді вирішала: давай, спробую сітки. Вийшло. Тепер вчу дівчат. В мене в планах, є заготовка на “кікімору”. Покажу, як, а потім хай виготовляють”.

Також Катерина Онопрійча говорить, що вже зробила заготовки для початку виробництва балаклав.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
01.05.2024 Договір оренди комерційної нерухомості: як його правильно оформити
01.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 30 вибухів
01.05.2024 Нардеп Михайло Ананченко розповів деталі про роботу проєкту «Код пам’яті»
01.05.2024 6 місяців вважали зниклим безвісти: у Ромнах попрощаються із полеглим захисником Сергієм Передрієм
01.05.2024 У Сумах до Великодня влаштовують благодійний майстер-клас
01.05.2024 В одному з сумських будинків немає світла через стоки в підвалі

Коментарі: