Чи можна оформити автоцивілку самостійно

13.12.2022

Серед документів, які мають бути обов’язково в кожного водія для безперешкодного пересування дорогами України, є страховий поліс цивільної відповідальності — автоцивілка. Цей договір дозволяє відчувати себе впевнено на дорозі й не хвилюватися про те, що доведеться сплачувати компенсацію постраждалим особам у разі ДТП. Ще одна суттєва перевага: поліс Автоцивілка сьогодні можна оформити самостійно, без відвідування офісу страхової компанії. Про те, як це зробити, розповідаємо далі.

Як придбати страховку через інтернет

Останнім часом провідні компанії роблять усе можливе, аби покращити свій сервіс. Наприклад, СК «УНІКА» пропонує оформити страховий договір через сайт, і це можна зробити лише за 5–7 хвилин. При цьому кожен водій зможе обрати програму страхування. Автоцивілка, ціну якої можна розрахувати на онлайн-калькуляторі, дозволяє збільшити ліміт відповідальності  до максимальної суми до 1 млн грн тощо.

Визначившись зі страховим пакетом, водію достатньо зробити два кроки: заповнити персональні дані в спеціальній формі та внести оплату за поліс. Після цього документ надійде на вказану електронну адресу. Страховку зовсім не обов’язково роздруковувати. Її можна зберегти на планшеті чи смартфоні. Також інформація про наявність договору надається в мобільному додатку «Дія».

Що треба знати про електронну страховку

Вам не треба турбуватися про точність онлайн-документів, оскільки їхні номери відразу потрапляють до  бази даних С, де зберігаються в умовах конфіденційності. Для перевірки наявності поліса ОСЦПВ представники патрульної служби користуються цими базами. Пересічні громадяни також можуть самостійно перевірити чинність автоцивілки за номером договору або за номером ТЗ на сайті Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ).

Як обрати страхову компанію

Для того щоб бути впевненим, що ви не потрапили в халепу з оформленням страховки, треба користуватися послугами лише компаній, які давно відомі в Україні, здійснюють виплати й активно працюють навіть у воєнних умовах. Прикладом такої організації є страхова компанія «УНІКА» (uniqa.ua). Свідченням високих результатів її роботи є міжнародна нагорода — золота медаль Customer’s Friend Superior Excellence від Міжнародної асоціації сертифікації ICERTIAS (Цюрих, Швейцарія). Її компанія отримала за якість послуг відносно своїх клієнтів. Працюючи в Україні вже понад 27 років, СК «УНІКА» підтримує всіх своїх страхувальників під час війни, максимально спростила процедури оформлення договорів і реєстрації страхових випадків.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: