На Сумщині АЗС сплатить 1,5 млн грн штрафу за високі ціни

15.12.2022

Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області в судовому порядку довело правомірність застосування штрафу.

До Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області надійшли матеріали фактичної перевірки суб’єкта господарювання на ринку роздрібної торгівлі пальним, проведеної Головним управлінням Державної податкової служби, з детальним описом порушень формування, встановлення та застосування державних регульованих цін та отримання необґрунтованої виручки у розмірі 744 тис. грн.

Розглянувши матеріали перевірки, керуючись Законом України «Про ціни і ціноутворення» Головним управлінням Держпродспоживслужби в Сумській області було прийняте рішення про застосування до суб’єкта господарювання адміністративно-господарських санкцій: за порушення вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін – вилучення необґрунтовано одержаної виручки, що становить позитивну різницю між фактичною виручкою від продажу (реалізації) товару та виручкою за цінами, сформованими відповідно до запровадженого способу регулювання, та штраф у розмірі 100 відсотків необґрунтовано одержаної виручки. Загальна сума санкцій склала майже 1,49 млн. грн. Не погодившись з рішенням, товариство звернулося до Сумського окружного адміністративного суду з позовом про визнання протиправним та скасування рішення.

Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області в судовому порядку довело правомірність застосування штрафу.

Суб’єктам господарювання на ринку пального нагадуємо про обов’язкове дотримання державної дисципліни цін, а саме постанови Кабінету Міністрів України № 450 від 29.03.2021 якою запроваджене декларування зміни роздрібних цін на бензини марки А-92 та А-95 і дизельне пальне у разі їх збільшення на 1 відсоток і більше порівняно з роздрібною ціною на момент декларування за 20 днів до початку застосування роздрібної ціни, яка декларується, без урахування дня декларування.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: