Продовольча сільськогосподарська організація ООН розробила нову ваучерну програму допомоги для Сумщини

16.12.2022

Заступник голови обласної військової адміністрації Олег Клименчуков провів робочу зустріч із представниками Продовольчої сільськогосподарської організації (FAO) ООН, яка займається питаннями продовольчої безпеки і допомагає Україні в умовах війни.

Він зазначив, що закордонні партнери представили на Сумщині нову ваучерну програму допомоги домогосподарствам у селах, що постраждали через бойові дії.

Крім вже впроваджених програм, які реалізуються і на Сумщині (надання фермерам насіннєвого матеріалу озимої пшениці та рукавів для зберігання збіжжя та видача приватним домогосподарствам кормів для тварин), представники FAO розробили чергову програму.

Даний проект розроблений для Сумської, Одеської та Миколаївської областей і передбачає підтримку домогосподарств, які утримують тварин, для ремонту зруйнованих ворогом господарських споруд. Попередньо для Сумської області передбачено 800 ваучерів, які можна використати на придбання будівельних матеріалів. Номінал одного ваучера – 300 доларів.

«Наразі маємо в області 4380 зруйнованих чи пошкоджених об’єктів, із яких приватні домогосподарства – 70%. Масштаби руйнувань збільшуються через постійні ворожі обстріли. При цьому найбільше страждають прикордонні райони. Тому важливо, щоб до донорських проектів були включені саме ті території, де ворог завдає найбільших руйнувань», – зазначив Олег Клименчуков.

Разом із представниками FAO та присутніми на зустрічі головами прикордонних громад присутні детально обговорили критерії відбору на участь у програмі, цільову аудиторію ваучерної допомоги, алгоритм та механізми її впровадження, щоб люди могли швидко і ефективно скористатися донорською допомогою.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
06.05.2024 У зв’язку зі станом енергосистеми Сум на лінії виїхали лише тролейбуси з автономним ходом
06.05.2024 12 шахедів знищили цієї ночі на Сумщині, – Повітряні Сили
06.05.2024 Внаслідок нічної атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів
06.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксували 24 вибухи
06.05.2024 Вночі ворог завдав удару по енергооб’єктам Сумщини
06.05.2024 Одна цивільна особа отримала поранення унаслідок удару шахедами по Сумам — ОК «Північ»

Коментарі: