Сім’ї загиблих захисників України та постраждалі під час захисту Батьківщини отримають матеріальну допомогу з обласного бюджету

20.12.2022

Рішенням сесії Сумської обласної ради від 22.12.2021 затверджено Обласну комплексну програму соціального захисту населення на 2022-2026 роки, один із розділів якої «Родина Героя» спрямований на соціальну підтримку учасників АТО (ООС) та членів їх сімей.

За дорученням голови Сумської обласної військової адміністрації Дмитра Живицького внесені зміни до програми в частині поширення дії програми на всіх Захисників та Захисниць України та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України.

У рамках Програми надається:

одноразова матеріальна допомога постраждалим (по 25 тис. гривень) та сім’ям загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України (25 тис. гривень на сім’ю);

одноразова матеріальна допомога сім’ям загиблих Захисників і Захисниць України на поховання (15 тис. гривень на сім’ю).

На 2022 рік на зазначені цілі в обласному бюджеті заплановано 7,4 млн гривень.

На засіданні комісії з питань надання матеріальної допомоги Захисникам і Захисницям України та сім’ям загиблих (тих, які пропали безвісти), померлих Захисників і Захисниць України, що відбулась 20 грудня, розглянуто 16 заяв від військовослужбовців, які отримали травму, поранення, контузію під час захисту Батьківщини та 131 заяву від сімей загиблих Захисників і Захисниць України.

Прийнято рішення надати одноразову матеріальну допомогу всім постраждалим Захисникам і Захисницям України та сім’ям загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, повідомляє департамент соцзахисту Сумської ОДА.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: