13 територіальних громад Сумщини отримали шкільні автобуси

27.12.2022

Напередодні новорічних свят 13 територіальних громад області отримали приємні подарунки – 15 шкільних автобусів.

Автобуси закуплено коштом освітньої субвенції на умовах співфінансування з обласного та місцевих бюджетів на загальну суму 40 500 тис. гривень (понад 19 млн – кошти державного бюджету, 3 млн – обласного бюджету та 18 млн – кошти територіальних громад).

Кожен «Еталон» українського виробництва розрахований на 30 місць. Оснащені вони пасками безпеки, аптечками та вогнегасниками. Теплі, зі зручними сидіннями, під якими – місця для рюкзаків. Перевозитимуть шкільні автобуси учнів та вчителів, які проживають далі, ніж за два кілометри від свого навчального закладу.

Автівки їздитимуть у Конотопській, Кролевецькій (2 одиниці), Путивльській, Роменській (2 одиниці), Шосткинській міських територіальних громадах, Великописарівській, Есманській, Липоводолинській, Свеській, Шалигінській селищних територіальних громадах, Комишанській, Синівській, Чернеччинській сільських територіальних громадах.

За словами директора Департаменту освіти і науки Сумської ОДА Вікторії Гробової, у Сумській області за межею пішохідної доступності проживають 10 922 учні, із яких за очною та змішаною формою навчаються 2 799. Шкільними автобусами підвозяться 2 308 здобувачів освіти, 491 – підвозять батьки власним транспортом. У підвезенні залучено 257 шкільних автобусів, 9 із яких було пошкоджено внаслідок бойових дій. Крім того, 2 транспортні одиниці викрадено та 2 – знищено під час бойових дій, 43 – передано або залучено для використання ЗСУ. Для забезпечення стовідсоткового охоплення учнів, які проживають за межею пішохідної доступності, організованим підвезенням, у разі відновлення навчання за очною формою, необхідно додатково 71 автобус.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: