У Ямпільській громаді дерусифікували п’ять вулиць

27.12.2022

На Сумщині продовжують перейменовувати вулиці з російськими назвами. Зокрема, у Ямполі Шосткинського району місцева влада ухвалила рішення перейменувати п’ять вулиць. Зміни до документів мешканці цих вулиць можуть внести за бажанням і безкоштовно.

Зокрема, вулиця Гагаріна відтепер називатиметься Польовою. Жителька цієї вулиці пані Любов говорить, їй була більше до вподоби інша назва на честь Василя Довбуша – лікаря-хірурга Ямпільської лікарні, що залишив по собі добру пам’ять.

“Ми якось думали, що буде названа на честь Довбуша, теж було б нормально. Як на мене, то навіть краще було б. Це ж лікар такий відомий в Ямполі, хороша була людина”, – говорить вона.

Про те, що відтепер житиме на Польовій, вперше дізналась і пані Ганна. Жінка говорить, що і не знала про те, що йде обговорення нової назви вулиці. Разом з тим, погоджується на будь-який варіант.

“Нам все рівно, як назвуть вулицю. Була б сама вулиця – це головне”, – вважає вона.

Нові назви вулиць обирали самі ямпільці, розповідає керуючий справами виконкому селищної ради Олександр Лабога. У обговоренні, яке організували онлайн, взяли участь близько 100 мешканців.

“Більшість вулиць були перейменовані у рамках дерусифікації, бо вони були прив’язані до російського режиму, або пов’язані з ним. Якщо взяти вулицю Гагаріна, яку перейменували на Польову, то дане рішення підтримали близько 90% населення, яке проживає не лише на вулиці Гагаріна, але і в смт Ямпіль”, – розповів він.

Рішення про перейменування вулиць депутати підтримали одноголосно. Під час обговорення з’ясували, що перейменуванню підлягає і вулиця Невського в селі Імшана, – говорить Олександр Лабога.

“Думаю, що робоча група опрацює дану вулицю, будуть пропозиції, і буде проведено онлайн опитування”, – пообіцяв він.

За словами адміністратора ЦНАПу Ямпільської селищної ради Миколи Горлова, мешканцям перейменованих вулиць для внесення змін до документів знадобиться лише паспорт.

“Зміна назви вулиці у паспорті громадянина здійснюється за його бажанням і безкоштовно. Це можна зробити у відділі ЦНАП Ямпільської селищної ради”, – сказав він.

Окрім вулиці Гагаріна, Ямпільська селищна рада перейменувала вулицю Красняка на Ягідну, вулицю 75-тої Гвардійської дивізії на Мостову, Речицьку – на Затишну, а Красний кут – на Червоний кут.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: