У Сумах на підприємстві “Керамейя” відбулися обшуки

27.12.2022

У Сумах на підприємстві, що виробляє керамічну цеглу і бруківку, 27 грудня відбулися обшуки. Мова про ТОВ “Керамейя”. Туди, за словами директора підприємства Івана Телющенка, вранці прибули слідчі.

Шукали, говорить Іван Телющенко, незаконну врізку до магістрального газопроводу середнього тиску: “Ми взяли у вересні газу на 15 млн кубів, а в жовтні — на 500 тисяч. У людей з відсутністю причинно-наслідкового зв’язку у голові, вони думають, що це хтось краде. А у нас причина проста. Ми просто перейшли на інший вид продукції, який ми випалюємо пелетами. Замість того, щоб прислати спеціаліста, експерта, прислати експерта з участковим, вони привезли автоматників”.

За словами головного інженера підприємства Анатолія Савченка, споживання природнього газу підприємством дійсно знизилося – через те, що на “Керамейї” розробили програму енергозаміщення природного газу на альтернативні джерела енергії.

Як розказав начальник відділу розслідування особливо тяжких злочинів ГУНП у Сумській області Артем Денисенко, провадження відкрили за заявою АТ “Сумигаз”: “Частина четверта, статті 191 ККУ це – привласнення чужого майна службовою особою шляхом зловживання своїм службовим становищем, стаття 292, частина друга, це — пошкодження об’єктів газопроводу”.

За словами речниці АТ “Сумигаз” Анастасії Шимаріної, підприємство не надаватиме ніяких коментарів, бо наразі тривають слідчі дії.

suspilne.media

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: