У Білопіллі провели в останню путь захисника України Олександра Тимка

28.12.2022

27 грудня у Білопільській громаді провели в останню дорогу 27-річного Олександра Юрійовича Тимка.

Вірний військовій присязі, з честю і гідністю він виконав свій громадянський та військовий обов’язок – до останнього захищав Батьківщину, суверенітет та незалежність України. У запеклому бою з ворогом на Донецькому напрямку воїн загинув.

Тіло свого Героя містяни зустрічали зранку, біля рідного дому, а потім живим коридором проводжали його в останню путь. Спершу – до Петропавлівського храму, де було звершено заупокійну панахиду, а потім – на кладовище.

Прощалися з загиблим зі сльозами на очах, скорботою та болем від непоправної втрати.

Тимко Олександр Юрійович народився 26 березня 1995 року у Білопіллі. Після закінчення місцевої школи №3 вступив до Іскрисківщинського професійно-технічного училища. Отримавши професію тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, працював у фермерському господарстві «Іскрисківщинське».

У 2016 році Олександр пов’язав життя з армією: проходив військову службу за контрактом. Залучався до участі у заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримання збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях. Звільнився старшим солдатом. Однак не зміг займатись цивільними справами, поки на фронті продовжували воювати його побратими. 8 квітня 2020 року підписав контракт та знову продовжив служити заради України.

У червні під час переміщення особового складу з населеного пункту Бахмут Донецької області зник безвісти.

Нагороджений медаллю «Захисник України».

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: