У Сумах відчайдушний водій у стані сп’яніння намагався проїхати блокпост

28.12.2022

39-річного водія транспортного засобу Opel Signum охоронці порядку зупинили на одному з блокпостів обласного центру. Перевіряючи документи, інспектори виявили в чоловіка ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд керманич погодився пройти на місці зупинки. Алкотестер зафіксував результат 2, 32 проміле алкоголю, що в понад 11 разів перевищує допустиму норму.

На водія патрульні склали протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп’яніння) КУпАП. Від керування його відсторонили.

Нагадуємо про відповідальність за керування транспортним засобом у стані сп’яніння:

ч. 1 ст. 130 КУпАП передбачає накладення штрафу на водіїв у розмірі 17 000 гривень із позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік;

ч. 2 ст. 130 КУпАП — передбачає накладення штрафу на водіїв у розмірі 34 000 гривень із позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого або адміністративний арешт на строк десять діб із позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого;

ч. 3 ст. 130 КУпАП — передбачає накладення штрафу на водіїв у розмірі 51 000 гривень із позбавленням права керування транспортними засобами на строк десять років та з конфіскацією транспортного засобу, який є в приватній власності порушника, або адміністративний арешт на строк п’ятнадцять діб із позбавленням права керування транспортними засобами на строк десять років та з конфіскацією транспортного засобу, який є в приватній власності порушника.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: