У Сумах судитимуть наркодилера: зафіксовано 34 кримінальні епізоди

01.01.2023

Іще у серпні на одній із вулиць обласного центру співробітники поліції зупинили чоловіка, у якого в ході огляду було виявлено згортки з наркотичними речовинами. Тоді все знайдене було вилучено та направлено на експертизу.

Слідчі Сумського районного управління поліції в ході досудового розслідування раніше відкритого кримінального провадження встановили тридцять чотири епізоди, пов’язані зі зберіганням та збутом психотропних речовин та наркотичних засобів.

Так, наприкінці серпня цього року, в рамках чинного Кримінального процесуального кодексу України, правоохоронці оглянули мобільний телефон підозрюваного, в якому були виявлені фотографії з координатами місцевості, на якій знаходилися місця схованок із так званими «закладками». В ході огляду цих місць, були виявлені згортки, замотані в ізолюючу стрічку. У цих згортках знаходились зіп-пакети з різним вмістом. Усе знайдене було вилучено та направлене на експертизу, яка підтвердила, що у зіп-пакетах знаходились: речовина рослинного походження – канабіс, особливо небезпечна психотропна речовина – PVP, а також особливо небезпечна психотропна речовина – амфетамін.

Правоохоронці Сумського районного управління поліції затримали зловмисник у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За результатами слідчо-оперативних заходів, за процесуального керівництва окружної прокуратури, зловмиснику було оголошено підозри за ч. 2 ст. 307 та ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів».

На даний час обвинувальний акт щодо наркодилера скеровано до суду, а він чекає на його вирок у слідчому ізоляторі. Максимальне покарання передбачає позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ

Читайте нас також в ІНСТАГРАМ

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: